Siemensin prosessi-instrumentointituotteet ovat tarkkoja ja luotettavia. Niiden avulla prosesseja on helppo tehostaa ja parantaa turvallisuutta. Mittaus, valvonta ja säätö ovat kaikkien teollisuuden prosessien perusta. Siemensin tuotteista löytyvät ratkaisut paineen, lämpötilan, virtauksen ja pinnankorkeuden mittaukseen. Tarjolla on esimerkiksi sähköpneumaattiset asennoittimet, yksikkösäätimet, piirturit ja komponentteja prosessin suojaukseen. Lisäksi tarjolla punnitusjärjestelmiin tarvittavia automaatio- ja punnituskomponentteja.

Siemens SITRANS VP300 and SIPART PS2 ovat sähköpneumaattisia asennoittimia lineaari ja kääntötoimilaitteille. Ne sopivat täydellisesti kaikkiin sovelluksiin teollisuudessa, missä tarvitaan luotettavuutta venttiilien ohjaukseen.
SITRANS T -tuotesarjassa on lämpötila-antureita ja -lähettimiä eri lämpötilanmittaussovelluksiin. Lämpötilalähetin soveltuu vastus-, mV- ja RTD-antureille sekä termoelementeille. Lähettimiä on saatavana HART-, Profibus PA- ja Fieldbus-kenttäväyliin. Lämpötila-antureissa on vastusantureita ja termoelementtejä eri teollisuuden alojen tarpeisiin.
SITRANS P -painelähettimien laajasta valikoimasta on helppo löytää oikea tuote eri sovelluksiin. Painelähetin on tarkoitettu ylipaineen, absoluuttisen paineen, virtauksen ja pinnankorkeuden mittaamiseen.
SITRANS R prosessipiirtureita käytetään monenlaisissa teollisuuden rekisteröintitarpeissa. SITRANS R sarja kattaa tarpeen useimpiin prosessien tarkkailutehtäviin, hälytyksiin ja optimointeihin.
Siemens SITRANS L -sarjassa on sekä pintakytkimiä, että laitteita jatkuvaan pinnankorkeuden mittaukseen. Ne soveltuvat nesteiden, lietteiden ja kiintoaineiden pinnankorkeuden mittaukseen ja pintarajojen valvontaan. Laaja tuoteohjelma ja eri mittaus menetelmät varmistavat oikean ratkaisun eri sovelluksiin.
SIPART DR tarjoavat helppokäyttöisen ratkaisun prosessin säätämiseen yksittäistapauksissa ja laajemmissakin kokonaisuuksissa. Laitteiden helppo käsiteltävyys ja seuranta ovat niiden merkillepantava ominaisuus.
Siemens on kehittänyt uuden tavan muodostaa keskitetyn tai hajautusta vaativan Siwarex-punnitusjärjestelmän. Laadukkaan Siwarex-punnitusjärjestelmän avulla punnitustekniikka voidaan yhdistää saumattomasti SIMATIC-automaatiojärjestelmään. Tarjolla on myös Milltronics-tuotenimellä kulkevia Stand alone -punnitusratkaisuja hihnakujettimille ja törmäyslevyille.
SITRANS F -valikoimasta löytyy oikea virtausmittari nesteiden, kaasun ja höyryn virtausmittaukseen kaikkiin sovelluksiin. Laajaan valikoimaan kuuluu magneettisia virtausmittareita sekä massavirtaus-, ultraääni- ja VORTEX-virtausmittareita.